Odpovědné firmy si zaslouží ocenit! Přihlášky do TOP Odpovědná firma 2018 už jen do konce července

Férovost firem a jejich přístup k okolí vyhodnotí a ocení unikátní rating TOP Odpovědná firma, pořádaný aliancí pro udržitelné podnikání Byznys pro společnost. Firmy se mohou bezplatně přihlásit se svým projektem nebo strategií do 31. července online na webu www.odpovednefirmy.cz a získat tak ocenění v podobě zlatého, stříbrného nebo bronzového titulu. Kategorie myslí nejen na velké firmy, ale také na střední a malé podniky s odpovědným přístupem ke společnosti, životnímu prostředí, zaměstnancům, zákazníkům i dodavatelům.

TOP Odpovědná firma 2018 je nezávislý rating a ocenění společností na poli udržitelnosti. Pořádající aliance BPS – Byznys pro společnost umožňuje podnikům registraci do konce července a následně nezávislá porota vyhodnotí a ocení ty nejlepší strategie a projekty. „Věříme, že každá firma může dělat velké věci, myslet strategicky, inovovat, myslet do budoucna a šetrně využívat zdroje. Patnáct let konání cen TOP odpovědná firma přináší jasný důkaz, že přibývá firem, které nesedí s rukama v klíně. Přemýšlejí, inovují a pracují ve prospěch celé společnosti,“ říká Pavlína Kalousová, předsedkyně BPS – Byznys pro společnost.

Titul za odpovědnost

Ceny TOP Odpovědná firma jsou otevřeny všem firmám na různých úrovních zpracování udržitelnosti, kategorie ocenění reflektují úsilí firem na poli životního prostředí, diverzity, vzdělávání a mnoho dalších. Registrace probíhá bezplatně online na webu www.odpovednefirmy.cz. Přihlášené společnosti si zmapují situaci v odpovědném přístupu k podnikání a získají analytickou zpětnou vazbu ke všem programům a projektům formou benchmarkingu a srovnání s jednotlivými úrovněmi ocenění. Hodnocení slouží i jako podklad pro rozvoj firemních strategií a získání informací o dobré praxi napříč trhem.

„Firmy jsou páteří českého hospodářství a často hrají významnou roli v rozvoji regionu, kde působí. Investují nejen do ekonomiky nebo technologií, ale také do společnosti, znevýhodněných komunit a životního prostředí. Mají tisíce zaměstnanců, přes které šíří své vize a hodnoty. Věříme, že odpovědným a udržitelným podnikáním s dlouhodobými cíli mohou podniky zlepšovat nejen hospodářství, ale i sociální blahobyt, počínaje svými zaměstnanci, a zásadně přispět k udržitelnosti planety, i když začnou svým bezprostředním okolím,“ říká Adriana Dergam, ředitelka korporátní komunikace a společenské odpovědnosti Vodafone ČR.

Ocenění s přidanou hodnotou

Firmy mohou získat jedinečný titul a logo zlaté, stříbrné a bronzové firmy, které je motivační nejen pro ně, ale například i pro jejich zaměstnance, zákazníky a obchodní partnery. „Zákazníky dnes nezajímá pouze cena či složení výrobku, ale také odkud výrobek pochází, jak a kým byl vyroben. A my jim v tom vycházíme vstříc nabídkou našich udržitelných produktů. Pokud se zákazníci rozhodnou pro koupi výrobku Tchibo s označením „Gut Gemacht“, mohou si být jisti, že byl vyroben odpovědně a mohou mít nejen kvalitní výrobek, ale i dobrý pocit, že udělali dobrou věc a přispěli k udržitelnému světu,“ uvádí příklad dobré praxe Richard Hodul, generální ředitel společnosti Tchibo Praha.

Ocenění je udělováno pod záštitou a ve spolupráci s celou řadou ministerstev a veřejných institucí. Veškeré příklady dobré praxe jsou aktivně komunikovány, vychází v publikacích a prezentují se na podzimním galavečeru. Přihlášky posuzuje odborná nezávislá komise složená ze zástupců komerčního i neziskového sektoru, státní správy, expertů a významných osobností, které se aktivně podílejí na rozvoji odpovědného podnikání v ČR.

Benchmarking

V rámci účasti je možné získat také benchmarking, který porovná firemní strategii s konkurencí v rámci stejného nebo rozdílného oboru, velikosti, rozpočtu apod. Tato hodnotící zpráva slouží jako analytická zpětná vazba ke všem programům a projektům formou benchmarkingu a srovnání s jednotlivými úrovněmi ocenění. Slouží i jako podklad pro rozvoj firemních strategií a získání informací o dobré praxi napříč trhem.

PŘEHLED KATEGORIÍ:

Strategické:

  • TOP Odpovědná velká firma
  • TOP Odpovědná malá firma, cena společnosti Plzeňský Prazdroj

Projektové:

  • TOP Odpovědná firma v komunitě – Počin roku, cena společnosti ČSOB
  • TOP Odpovědná firma ve firemním dobrovolnictví
  • TOP Odpovědná firma v diverzitě
  • Gesto roku 2018: Vzdělání a odpovědnost, cena Deníku E15 v odborné spolupráci s BPS
  • TOP Odpovědná firma v životním prostředí, cena společnosti Tetra Pak Česká republika

Speciální:

  • TOP Odpovědná firma Reporting

Přihlašování do cen probíhá bezplatně online na stránkách www.odpovednefirmy.cz až do 31. července 2018.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

Analýza
Směnný kurz české koruny je v posledních letech velmi dynamický a mění se v závislosti na několika nejdůležitějších faktorech: Úrokovém diferenciálu, ekonomická síle, politické stabilitě, tržnímu sentimentu a mezinárodnímu obchodu.