UNIQA meziročně posílila na pojistném o 7,4 %

Pojišťovna UNIQA podle předběžných výsledků předepsala vloni na pojistném celkem 7,034 miliardy korun a posílila o 7,39 %. Společnost dokázala využít příznivou ekonomickou situaci ve svůj prospěch a meziročně zrychlila své tempo růstu bezmála o procentní bod. Během roku 2018 si pojišťovna upevnila svoji pozici osmičky s tržním podílem 5,4 procenta.
Ve kmeni UNIQA pojišťovny bylo ke konci prosince 2018 celkem 911 936 pojistných smluv. Foto: FAEI.cz

„UNIQA pojišťovna má za sebou mimořádný rok. Díky trvající kondici českého hospodářství se nám podařilo už koncem loňského roku splnit úkol, původně plánovaný až na rok 2020, totiž předepsat na pojistném sedm miliard korun,“ komentoval výsledky CEO Martin Žáček.

Ve kmeni UNIQA pojišťovny bylo ke konci prosince 2018 celkem 911 936 pojistných smluv – meziročně o 5,8 % více. Nejvíce přibylo nových smluv povinného ručení, v němž UNIQA významně posílila svoji pozici. Počet vozidel s povinným ručením UNIQA stoupl koncem roku 2018 bezmála na 470.000 (meziročně plus 8,6 %). V havarijním pojištění figurovala loni UNIQA jako čtvrtý nejsilnější pojistitel na trhu.

PSALI JSME:
Nejčastější viníci nehod „dluží“ na povinném ručení stovky milionů

Hospodářský výsledek UNIQA pojišťovny činil před zdaněním 407,1 milionu Kč (v roce 2017 to bylo 346,6 milionu Kč, meziroční nárůst o 17,4 %); po zdanění pak 323,9 milionu Kč (v roce 2017 to bylo 272,5 milionu korun, meziroční nárůst o 18,9 %).

Mateřský koncern UNIQA Insurance Group se sídlem ve Vídni má za sebou podle slov CEO Andrease Brandstettera solidní rok. Celkové pojistné skupiny 2018 podle předběžných výsledků nepatrně vzrostlo na konečných 5,310 miliardy EUR. Podařilo se zlepšit nákladovost a zvýšit konsolidovaný zisk o 70 milionů (+42 %) na konečných 243,3 milionu EUR. UNIQA Group je aktivní na 18 evropských trzích a obsluhuje bezmála deset milionů klientů.

PSALI JSME:
Výluky v pojistných smlouvách? Největší háčky vězí v detailech

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Firmy

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Češi chtějí silného lídra, který nás osvobodí od mocných a bohatých

Průzkum
Většina tuzemské veřejnosti příliš nevěří tomu, že by politici či elity hájili zájmy obyčejných lidí. Spíše mají pocit, že se o ně tradiční strany nezajímají. A v čele státu si přejí silného lídra, který by vzal zemi z rukou mocných a bohatých. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) agentura Ipsos.