„Dluhopisový“ Triload Invest hraje u soudu o čas. Pohledávku přihlásila i jeho „poloviční britská dcera“ v nucené likvidaci

Podruhé během posledního půl roku řeší Městský soud v Praze insolvenční návrh na společnost Triload Invest, která se potýká s finančními problémy už do loňského jara. Zatímco loňský úpadek se firmě, která se zaměřuje na investice do relaxačních a sportovních center a která podle deníku E15 během uplynulých dvou let nabídla investorům dluhopisy za 24 milionů korun, podařilo odvrátit, letos výsledek už tak jistý není. Na problémy s bondy Triload jako první upozornil server rizikovedluhopisy.cz.
Vrchní soud pro Anglii a Wales (High Court of Justice) vydal příkaz k nucené likvidaci firmy už 23. ledna letošního roku. Reprofoto: flickr.com

Jak zjistila redakce portálu FAEI.cz z Insolvenčního rejstříku, Robert Krejčí, jednatel a jediný majitel firmy Triload Invest, požádal insolvenční soud o poskytnutí lhůty třiceti dnů, aby mohl doložit, že se v úpadku nenachází. Podle jeho advokátky Kláry Tvrdé je „dlužník přesvědčen, že v této lhůtě nalezne vhodného investora a s jeho pomocí svůj úpadek odvrátí“.

Podle vyjádření Kláry Tvrdé dlužník aktuálně intenzivně jedná s možnými investory, kteří by mu přechodné finančně nepříznivé období pomohli překonat. „Dlužník je přesvědčen, že i přes momentální naplnění zákonných znaků úpadku ve formě platební neschopnosti, je schopen dalším podnikatelským počínáním a za pomoci investora svou finanční v dohledné době zvrátit, a být nadále finančně zdravou obchodní společností vykazující zisk, jako tomu bylo doposud,“ uvedla před dvěma týdny advokátka v odpovědi insolvenčnímu soudu.

Naprosto stejný postup a stejnou argumentaci zvolila advokátka i v případě společnosti Triload, Cafe restaurant Kaprova 8, na niž byl podán insolvenční návrh 14. prosince loňského roku a jejímž je výše uvedený Triload Invest stoprocentním majitelem a Robert Krejčí jediným jednatelem.

PSALI JSME:
Další firma přestala vyplácet slíbené výnosy z korporátních dluhopisů

Pohledávka z Británie

Pikantní na současném insolvenčním řízení společnosti Triload Invest je mimo jiné to, že mezi více než třiceti přihlášenými pohledávkami figuruje i britská společnost Triload Capital Ltd., kterou česká Triload Invest z poloviny vlastní. Jde o pohledávku, která vznikla na základě smlouvy o převzetí dluhu ve výši necelých šesti milionů korun, kterou do insolvenčního řízení přihlásil 26. února 2019 Daniel Křivánek.

Ten byl loni v dubnu jmenován ředitelem britské Triload Capital, zatímco Robert Krejčí je v britském firemním rejstříku u této firmy veden jako „osoba s podstatným vlivem“ (disponuje s více než 25 %, ale méně než s polovinou firemních podílů).

Datum přihlášení zmíněné pohledávky je také důležité. Britský firemní rejstřík totiž u společnosti Triload Capital Ltd., registrační číslo 07945821, u statutu uvádí „Liquidation“, tedy že je v procesu likvidace. A z rejstříku také vyplývá, že Vrchní soud pro Anglii a Wales (High Court of Justice) vydal příkaz k nucené likvidaci firmy už 23. ledna letošního roku. Z přihlášky pohledávky v tuzemském insolvenčním rejstříku ale nevyplývá, k jakému datu byl Městskému soudu v Praze předložený výpis z britského „Companies House“ pořízen.

PSALI JSME:
Test důvěry investorů? Obligace za 100 milionů pro softwarovou firmu. Ta ale za dluhopisy ručit nebude

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Investice

Půlení bitcoinu je za rohem

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k …

Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly

Hlavní index pražské burzy PX ve čtvrtek posílil o 0,18 procenta (1 550,34 b.). Ve čtvrtek nebyly zveřejněny žádné podstatnější korporátní informace. Zobchodovaný objem tvořil asi jen 80 procent dlouhodobého …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Čtyři z deseti Čechů si nespoří na penzi. Nemají na to

Průzkum
Na penzi si nespoří čtyři z deseti Čechů, nejčastěji ti, kteří ji budou mít v budoucnu nejnižší. Vyplývá to z reprezentativního průzkumu, který pro Asociaci pro kapitálový trh ČR (AKAT ČR) uskutečnila agentura Perfect Crowd a který má redakce Finančních a ekonomických informací (FAEI.cz) k dispozici.