Albert od ledna zvýší mzdy nejméně o pět procent

Řetězec Albert od začátku ledna příštího roku zvýší mzdy provozních zaměstnanců v prodejnách. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. Změna, kterou se v těchto dnech dozvídají tisíce pokladních, skladníků, řezníků, zelinářů či pekařů, znamená v průměru navýšení o devět procent, každý provozní zaměstnanec má garantované navýšení minimálně o pět procent.
Albert od ledna navyšuje mzdy všem provozním zaměstnancům. Foto: Albert

„Nejen okolnosti na českém pracovním trhu, ale také snaha Alberta být dobrým zaměstnavatelem nás přivedly ke čtvrté vlně navyšování mezd kolegům na prodejnách. Celkové investice do mezd od roku 2016 dosáhly jednotek miliard korun, což dokazuje i celkové úhrnné navýšení za poslední tři roky – průměrně si naši zaměstnanci polepšili o 58,7 %,“ říká Ctirad Nedbálek, personálního ředitele společnosti Albert Česká republika.

Albert, jako jeden z největších tuzemských soukromých zaměstnavatelů, zaměstnává v ČR ve více než třech stovkách prodejen, třech distribučních centrech a na centrále společnosti na různé pracovní úvazky téměř sedmnáct tisíc zaměstnanců. Firma informovala, že mzdové náklady narostou meziročně přibližně o další půl miliardu korun potřebnou na pokrytí nárůstu mezd. V měsících říjen, listopad a prosinec zaměstnanci navíc dostanou mimořádnou odměnu.

PSALI JSME:
Albert testuje robota, který přiveze nákup až ke dveřím

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Firmy

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

Analýza
Směnný kurz české koruny je v posledních letech velmi dynamický a mění se v závislosti na několika nejdůležitějších faktorech: Úrokovém diferenciálu, ekonomická síle, politické stabilitě, tržnímu sentimentu a mezinárodnímu obchodu.