Vítkovice Heavy Machinery obnovily spolupráci s ABB

Společnosti Vítkovice Heavy Machinery (VHM), jejíž reorganizace úspěšně skončila v polovině srpna, se podařilo obnovit spolupráci s divizí zařízení pro doly firmy ABB Sweden. VHM dodá lanový buben pro důlní výtah o váze 74 tun, hodnota zakázky je v objemu od 20 milionů korun, informovala portál FAEI.cz mluvčí VHM Eva Kijonková.
Ilustrační foto: Vítkovice Heavy Machinery

„Trvalo nám rok, než jsme tohoto významného klienta přesvědčili a našli vhodný projekt pro VHM. Jde o lanový buben pro důlní výtah, klíčové zařízení velkých rozměrů. Zakázka je v objemu do dvaceti milionů korun, ale zapadá do celkového oživení vztahů VHM se zákazníky z oboru těžby nerostů,“ uvedl obchodní ředitel VHM Daniel Doležal.

Buben tvoří jednu z částí těžního stroje pro hlubinné dobývání. Jeho pomocí se zajišťuje spouštění a opětovné zvedání skipu s vytěženým materiálem.

Průměr bubnu je 7,1 metru, šířka přesahuje tři metry a hmotnost dosahuje 74 tuny.

VHM v minulosti takovýto lanový buben či obdobné již mnohokrát vyráběly, tento se ale svými rozměry řadí k těm největším, které kdy firma vyrobila.

Výroba zařízení je náročná na preciznost provedení svařenců a na přesnost opracování, protože buben pracuje v provozu za vysokých obvodových rychlostí a jakákoli nepřesnost by mohla být příčinou značných provozních problémů.

Opracování důležitých míst se pohybuje v tolerancích řádově setin milimetru. Zvláštní důraz se klade na perfektní provedení svarů a na jejich kontrolu nedestruktivními metodami. „Věříme, že na tento referenční projekt navážeme a dostaneme další zakázky,“ dodal obchodní ředitel Doležal.

PSALI JSME:
Reorganizace Vítkovic Heavy Machinery úspěšně skončila

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Ekonomika

Ceny ve stavebnictví stále rostou

Investoři i drobní stavebníci už mnoho měsíců doplácejí na rostoucí ceny ve stavebnictví, které jim výrazně zvyšují náklady. A nic se na tom stále nemění, zdražování stále pokračuje. Podle aktuálních dat Českého …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

Analýza
Směnný kurz české koruny je v posledních letech velmi dynamický a mění se v závislosti na několika nejdůležitějších faktorech: Úrokovém diferenciálu, ekonomická síle, politické stabilitě, tržnímu sentimentu a mezinárodnímu obchodu.