SIAD Czech otevřel novou plnírnu helia

Vysoce čisté helium pro laboratorní účely, zdravotnictví i průmysl začala dodávat nová plnírna společnosti SIAD Czech, která je českým členem italské SIAD Group. Plnírna situovaná v Rajhradicích u Brna je jednou z nejmodernějších v Evropě.
Heliová plnírna. Foto: SIAD

Dodává jak plynné, tak kapalné helium. To se využívá mimo jiné i pro chlazení supravodičů ve výzkumu, lékařství a průmyslu. Čisté helium bude také používáno jako složka v technických a speciálních plynových směsích. „Náš nový provoz zajistí zásobování všech sesterských firem ve skupině SIAD v Evropě,“ uvedl generální ředitel SIAD Czech Jiří Lang.

Výstavba heliové plnírny trvala necelý rok. Celkové náklady dosáhly zhruba 40 milionů korun a plnírna už má v tuto chvíli za sebou nejen úspěšné testování, ale i kolaudaci pro standardní provoz.

V rámci aktivit společnosti SIAD v České republice jde už o druhé posílení výrobních kapacit v Rajhradicích. V roce 2015 firma zprovoznila plnírnu speciálních, vysoce čistých plynů sloužících především ke kalibraci analytických přístrojů, které se používají například pro měření skladby výfukových plynů v automobilovém průmyslu nebo pro kontrolu emisí, čistoty produktů a detekci toxických a hořlavých plynů v petrochemickém a chemickém průmyslu.

PSALI JSME:
Česko je stále až příliš závislé na průmyslové výrobě

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Firmy

Na čem závisí další oživení společnosti Meta?

Společnost Meta (dříve Facebook, pozn. red.), která od začátku roku vzrostla o více než 30 procent, oznámí ve středu, po uzavření trhu a zámořského času, své výsledky. Po téměř 80% propadu ze svého vrcholu v srpnu …

Akcionáři Monety schválili dividendu devět korun za akcii

V úterý proběhla valná hromada Moneta Money Bank, která patří mezi šestici největších v tuzemsku působících bank a která zároveň – jako jediná – není většinově vlastněna „matkou“ ze zahraničí. S tím samozřejmě …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.