Rekordní Vánoce na Mall.cz

Letošní vánoční sezóna byla pro e-shop Mall.cz ve znamení navýšení tržeb o 25 % oproti loňskému roku. K nejprodávanějším produktům konce roku patřily hračky, televizory, chytré telefony a domácí spotřebiče. Portál FAEI.cz o tom informovala tisková mluvčí Mall Group Pavla Hobíková.
Tento rok potvrdil stoupající oblibu vyzvedávání zboží na pobočkách, partnerských výdejnách a v tzv. Mall Boxech. Foto: FAEI.cz

Podle mluvčí byl od 20. prosince extrémní zájem také o elektronické dárkové poukazy v hodnotě tisíc korun.

Nejrušněji prý bylo na pobočkách e-shopu, kam pro své objednávky směřovalo nejvíce zákazníků. Hned po Štědrém dnu Mall.cz odstartoval povánoční výprodeje a po necelém týdnu byl zatím největší zájem o elektroniku.

Z pohledu tržeb byl pro Mall.cz nejsilnějším dnem 29. listopad, kdy vrcholila akce Black Friday. Celkově za poslední dva měsíce roku zaznamenal e-shop meziroční nárůst tržeb o 25 procent. „Letos jsme poprvé, i přes některé varovné zprávy a zažité zvyky, viděli, že lidé objednávali dárky skutečně až do poslední chvíle,“ říká Oldřich Bajer, CEO skupiny Mall.

Tento rok také potvrdil stoupající oblibu vyzvedávání zboží na pobočkách, partnerských výdejnách a v Mall Boxech, kterých má e-shop v Česku již více než 700. V letošním roce daly 62 procenta zákazníků poprvé přednost osobnímu odběru. Nejčastěji přitom směřovali na prodejny e-shopu. Těchto zákazníků bylo přes 60 procent.

Ve srovnání s běžným měsícem prodejny v prosinci vydaly o více než 180 procent více objednávek. Nejvytíženějším dnem na pobočkách byl 20. prosinec, kdy si zákazníci vyzvedli přes 16 tisíc objednávek. Tento den byl rekordní i pro samoobslužné výdejní Mall Boxy. Své objednávky si na adresu nechalo doručit zbylých 38 procent.

PSALI JSME:
Nálada českých spotřebitelů se v prosinci zlepšila

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Firmy

Generali má celosvětově novou organizační strukturu

Správní rada společnosti Generali schválila tento týden na svém zasedání novou organizační strukturu, která odráží hlavní aktivity skupiny tak, jak je navrhl její generální ředitel Philippe Donnet. Od letošního …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Čtyři z deseti Čechů si nespoří na penzi. Nemají na to

Průzkum
Na penzi si nespoří čtyři z deseti Čechů, nejčastěji ti, kteří ji budou mít v budoucnu nejnižší. Vyplývá to z reprezentativního průzkumu, který pro Asociaci pro kapitálový trh ČR (AKAT ČR) uskutečnila agentura Perfect Crowd a který má redakce Finančních a ekonomických informací (FAEI.cz) k dispozici.