BHS Private Equity Fond rozšířil své portfolio o předního tuzemského výrobce elektrických rozvaděčů

Fond kvalifikovaných investorů BHS Private Equity Fund, který se zaměřuje na investice do malých a středních podniků v České a Slovenské republice, v lednu získal spolu s minoritními ko-investory 100% podíl v akciové společnosti DCK Holoubkov Bohemia. Redakci portálu FAEI.cz o tom informoval Štěpán Křeček ze společnosti BH Securities.
BHS Private Equity Fond rozšířil své portfolio o předního tuzemského výrobce elektrických rozvaděčů. Ilustrační foto: Depositphotos.com

Společnost DCK Holoubkov Bohemia (existující od roku 1953 jako Družstvo cementářů a kameníků) o změně akcionářské struktury informovala na svých webových stránkách, v obchodním rejstříku ale změny zatím zaneseny nebyly. Akviziční úvěr fondu BHS Private Equity Fund poskytla Raiffeisenbank.

Firmu se základním jměním ve výši 20 milionů korun dosud vlastnili napůl Jiří Šváb a Pavel Hochman. V roce 2018 se společnosti podle výroční zprávy podařilo dosáhnout zatím nejlepšího hospodářského výsledku v historii, resp. zisku před zdaněním ve výši 46,4 milionu korun (po zdanění 37,5 mil. Kč).

Hlavními odběrateli výrobků DCK (především rozvaděčů nízkého napětí elektrické energie) jsou jak tuzemské energetické společnosti (E.ON Česká republika a ČEZ Distribuce), tak velkoobchodní organizace zaměřené na elektroinstalační materiál. Veškeré výrobky jsou certifikovány EZÚ Praha a vyhovují nejvyšším světovým standardům.

„Dosavadní majitelé vytvořili z DCK špičkovou společnost se stabilním dominantním postavením na domácím trhu. Jsme rádi, že jsme získali jejich důvěru a hodláme spolu s našimi partnery v této transakci dále rozvíjet aktivity DCK zejména formou využití exportního potenciálu a rozšiřování sortimentu výrobků,“ uvedl k akvizici partner BHS Private Equity Fund Luděk Palata, podle nějž by se z DCK měl stát významný středoevropský výrobce elektrických rozvaděčů a souvisejících zařízení.

Podle Jiřího Švába, bývalého polovičního majitele DCK, bylo hlavním cílem při výběru nového majoritního vlastníka zabezpečit dlouhodobou stabilitu společnosti. Jak uvedl, „společnost DCK získala finančně silného a kompetentního akcionáře, jehož zásadní motivací je další rozvoj podniku, a tudíž zlepšování podmínek pro stávající zaměstnance i tvorba nových pracovních a obchodních příležitostí“.

PSALI JSME:
Nový fond umožní vydělávat na obnovitelných zdrojích a „zelených nemovitostech“

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Investice

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB