Novinky v osobních financích: Rizika hypoték jsou teď pro banky příliš velká

Průměrná úroková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu pokračovala v mírném růstu, informovala minulý týden společnost Fincentrum & Swiss Life Select. Průměrná výše hypotečního úvěru klesla ve srovnání s únorem letošního roku o 103 409 korun a vrátila se na úroveň loňského listopadu. Rizika jsou za současné situace pro banky příliš velká, proto snižují limity LTV a půjčují klientům méně peněz v poměru k zástavní hodnotě nemovitosti, uvedla společnost.
Z dat společnosti Broker Consulting vyplývá, že od roku 2014 setrvale klesá počet hypoték s tříletou fixací až na současné 1,6 %. Od roku 2017 klesá i počet hypoték s pětiletou fixací, zatímco úvěry se sedmi a deseti lety fixace rostou. Zdroj: Broker Consulting

Broker Consulting informoval, že i podle jeho indexu se v březnu průměrná sazba hypotečního úvěru dále zvyšovala, a to na 2,66 % p. a. Průměrná výše hypotéky dosáhla v březnu hranice 2 462 418 korun.

AAA AUTO informovalo, že lidé si začínají opět kupovat auta na splátky, průměrná financovaná částka je 195 tisíc korun. Na splátky se nejvíce prodávají zejména vozy značky Škoda. U nově poskytnutých úvěrů je možné odložit splácení o tři měsíce. Lidé také mohou získat první tři splátky zpět v hotovosti.

Skupina AXA uvedla, že ode dneška začne za zvýšených preventivních a hygienických opatření postupně otevírat vybrané pobočky na území České republiky a Slovenska. Dostupnost jednotlivých poboček je možné ověřit na www.axa.cz.

PSALI JSME:
Novinky v osobních financích: Spořitelna oslovuje starší klienty s nabídkou karet, Sberbank přetahuje klienty

ČSOB informovala, že její penzijní připojištění za loňský rok zhodnotilo prostředky svých klientů o jedno procento. Jde tak o nejvyšší zhodnocení od roku 2015. Výsledku pomohlo rozložení portfolia do českých státních dluhopisů a také korporátních nebo bankovních dluhopisů. Také všechny čtyři účastnické fondy ČSOB Penzijní společnosti (doplňkové penzijní spoření) vloni zaznamenaly růst.

Modrá pyramida spustila jarní bonusovou akci, v rámci které poskytne ke všem nově uzavřeným smlouvám o stavebním spoření prémii ve výši 3 000 Kč. Pro její získání stačí založit stavební spoření a do čtyř následujících měsíců vložit vklad ve výši alespoň 1 % ze sjednané cílové částky. Akce platí od 20. dubna do 29. května 2020.

PSALI JSME:
Novinky v osobních financích: Levnější hypotéky, výhodnější konsolidace a půjčky

Zavřít reklamu ×
  1. Tak zhodnocení 1%při inflaci 2%.A pravice s ekonomickými odborníky bude prosazovat reformu penzí formou naspořte si do fondů na penzi. Jsouli dlouhodobé úrokové sazby v evropě na nule postrádá spoření smysluplnost a je to zdroj levných nebankovních peněz, které jsou k užitku někomu jinému než spořitelům.Nebo nutit k rizikovému investování. Kdyby v evropě spořilo 250 mil.obyvatel částku 1000 euro (2200 kč)ročně je to 250 miliard euro.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Finance

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Posvítí nám semafor na cestu ke zdraví?

Analýza
Snaha usnadnit spotřebitelům orientaci v obalech, aby se nenechali zmást líbivými obrázky a lákavými tvrzeními. Systém, který nám pomůže v boji s nezdravými stravovacími návyky. To zní jako krok, proti němuž není možné nic namítat. Ale opravdu je evropské Nutri-Score tou cestou, jíž by se mělo značení potravin ubírat?