Česká hotelová síť Pytloun Hotels expanduje a otevírá svůj první hotel v Praze

Svůj druhý domov na cestách s názvem Pytloun Boutique Hotel Prague můžete nyní nově nalézt přímo v samotném historickém centru Prahy, na Václavském náměstí 16. V domě U zlaté pšenice z roku 1926, kde od devadesátých let sídlila Česká spořitelna, se otevírá další hotel patřící do úspěšného českého řetězce Pytloun Hotels, který expanduje z Libereckého kraje, kde je aktuálně jedničkou na regionálním trhu.

Spodní dvě patra domu, v němž hotel sídlí, obsadil švédský nábytkářský gigant IKEA. Otevřel tu svůj pop-up store, tedy menší verzi svých poboček zaměřenou na design. Ubytování v Pytloun Boutique Hotelu Prague hosté najdou od třetího do sedmého podlaží, na střeše se nalézá terasa s doslova magickým výhledem.

„Lákadlem pro hosty jsou nadstandardně vybavené designové pokoje od renomovaného studia Vrtiška&Žák a osobité lobby s otevřenou kuchyní, kde podáváme 24 hodinové snídaně a moderní zážitkovou gastronomii netradičním způsobem ve formě tapas. Celý hotel je doslova prošpikován moderními technologiemi jakými jsou bezklíčové otevírání pokojů, automatické toalety či intuitivní řízení pokoje, čímž se řadí mezi jedny z nejmodernějších hotelů v Evropě. Hosté budou mít i možnost účtovat pokoje po hodinách,“ říká Lukáš Pytloun, majitel a zakladatel sítě Pytloun Hotels, a dodává: „Svým zaměřením vhodně doplňuje portfolio naší nabídky, v síti hotelů Pytloun naleznou ubytování na vysoké úrovni hosté každého věku a všech společenských vrstev.“

Pytloun Boutique Hotel Prague je čtyřhvězdičkový, přičemž kvalita a šíře poskytovaných služeb tu odpovídá pětihvězdičkovému standardu. Pochlubit se může jedinečně vyladěnou butikovou atmosférou a nabídne prvotřídní oddech především rodinám s dětmi. „Z více než pěti desítek pokojů jich tvoří přes polovinu čtyřlůžkové, kategorie Family. Nabízejí pohodlí s na míru vyrobenými speciálními poschoďovými postelemi. Zážitkem je tu i očista těla: koupelny jsou s prosklenými stěnami, které se mohou zatáhnout elektricky ovladatelnými závěsy. Hosté jistě ocení i příjemný masážní sparkling systém ve vanách, které jsou na všech pokojích,“ prozrazuje dále Lukáš Pytloun. Nechybí také japonské automatické toalety, které se postarají o maximální komfort. Příjemný pobyt hostům zajistí rovněž satelitní televize s plochou obrazovkou či příjemná drobnost, jakou je kávovar na pokoji. „Samozřejmostí je individuálně regulovatelná klimatizace a bezplatná wi-fi,“ dodává.

Unikátní koncept pak nabízí hotelová lobby, recepce a kuchyně, soustředěné do jednoho komplexu. „Při jeho navrhování jsme uplatnili princip volnosti a otevřenosti bez jakýchkoliv bariér,“ říká Lukáš Pytloun. Autory svěže elegantních interiérů jsou pražští architekti z ateliéru Vrtiška◦Žák. Kuchyně ve stylu zážitkové gastronomie slouží hostům po čtyřiadvacet hodin a k zakousnutí tu v kteroukoliv denní i noční dobu jsou fine diningové snacky různého druhu.

Ubytujete-li se v Pytloun Boutique Hotelu Prague, pomůžete přírodě. Elektrickou energii tu uspoří osvětlení z LED diod namísto žárovek a díky smart systému vnitřní kanalizace se toalety splachují vodou, již použitou v umyvadlech a vanách. V hotelu funguje také systém rekuperace, kdy teplá voda z van a umyvadel odevzdává teplo studené vodě a ta se dohřívá pouze 20 KW tepelným čerpadlem, aby získala potřebnou teplotu.  Rovněž vytápění celé budovy je pouze tepelnými čerpadly.

Trocha historie …

Dům U zlaté pšenice je z roku 1926 a měl být původně obchodním domem, ale těsně před dokončením se původní vlastníci dohodli, že z něj udělají hotel Majestic. Po znárodnění zde byl až do roku 1992 hotel Družba. V tomtéž roce prošel kompletní rekonstrukcí a stala se z něj Česká spořitelna. „Budovu jsme přebírali loni v létě jako banku a rozhodli jsme se ji zpátky vrátit podobu luxusního butikového hotelu s 56 pokoji,“ popisuje Lukáš Pytloun a dodává: „Rekonstrukce v hodnotě přes 66 milionů korun trvala 10 měsíců a výsledná podoba všech interiérů vznikla ve spolupráci s renomovaným studiem Vrtiška ◦ Žák.“

… a výhled do budoucnosti

„Tím jsme však zdaleka neskončili a spousta práce je stále před námi. V současné době chystáme pro naše hosty bar, který bude umístěn na jedné ze tří střešních teras,“ popisuje hoteliér Lukáš Pytloun a dodává: „V zápětí po jeho dokončení se chystáme na rozšíření kongresového centra v Pytloun Grand Hotelu Imperial o další multifunkční sál pro 200 osob a rozšíření Luxury Moutain Spa o krytý bazén a venkovní saunu v Pytloun Wellness Hotelu Harrachov.“

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.