Dvě desítky studentů a talentovaní amatéři soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef

Dvě desítky studentů gastronomických škol a talentovaní amatéři z České a Slovenské republiky soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Šest nejlepších poměří svoje dovednosti na konci února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Soutěžící museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob a některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem. Ilustrační foto: Bernard

„Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti osmnáctiletí účastníci počínali. Možná tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce,“ ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.

Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem.

Finále soutěže BernardChef proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.

Zavřít reklamu
Sdílet článek
Diskuse 0
Sdílet článek
Diskuse k tomuto článku je již uzavřena