Dvě desítky studentů a talentovaní amatéři soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef

Dvě desítky studentů gastronomických škol a talentovaní amatéři z České a Slovenské republiky soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Šest nejlepších poměří svoje dovednosti na konci února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Soutěžící museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob a některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem. Ilustrační foto: Bernard

„Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti osmnáctiletí účastníci počínali. Možná tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce,“ ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.

Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem.

Finále soutěže BernardChef proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB