Dvě desítky studentů a talentovaní amatéři soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef

Dvě desítky studentů gastronomických škol a talentovaní amatéři z České a Slovenské republiky soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Šest nejlepších poměří svoje dovednosti na konci února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Soutěžící museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob a některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem. Ilustrační foto: Bernard

„Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti osmnáctiletí účastníci počínali. Možná tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce,“ ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.

Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem.

Finále soutěže BernardChef proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.

Zavřít reklamu
Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB