
„Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti osmnáctiletí účastníci počínali. Možná tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce,“ ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.
Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některá z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem.
Finále soutěže BernardChef proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.