Hospody a restaurace bojují o každou hodinu

Sektor gastronomie už letos přišel na tržbách minimálně o 30 miliard korun. Podnikatelům v pohostinství vadí, že vláda s nimi předem nekonzultuje zaváděná restriktivní opatření a nehledá kompromisní řešení, které by zajistilo ochranu obyvatel před nekontrolovaným šířením nemoci covid-19 a současně umožnilo podnikatelům v pohostinství přežít toto složité období.
Asociace přišla s návrhem, aby restaurace mohly přijímat poslední objednávku v deset večer a uzavřely se o hodinu později. Ilustrační foto: Depositphotos.com

„Chápeme vážnost současné epidemiologické situace, nicméně musíme apelovat na ministerstvo zdravotnictví, aby s námi začalo neprodleně diskutovat připravovaná opatření a pokusilo se najít kompromisní řešení, které zajistí ochranu obyvatel před nekontrolovaným šířením nemoci covid-19 a současně umožní podnikatelům v pohostinství přežít toto složité období,“ stojí v prohlášení Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), které obdržela redakce portálu FAEI.cz od ředitelky asociace Evy Svobodové.

Asociace včera zareagovala na záměr ministerstva zdravotnictví uzavřít gastronomická zařízení v době mezi desátou hodinou večerní a šestou hodinou ranní, tedy o dvě hodiny dříve, než stanovuje dosavadní opatření.

PSALI JSME:
Praha zlevnila. Většina Čechů se ale stejně nerozšoupne

Podle AMSP to bude pro většinu podniků znamenat ztrátu ve výši až třiceti procent z denních tržeb. „Což je pro restaurace a hospody po šesti měsících ekonomického hladovění už opravdu likvidační,“ stojí v prohlášení.

Asociace přišla s návrhem, aby restaurace mohly přijímat poslední objednávku v deset večer a uzavřely se o hodinu později. Asociace současně požádala ministerstvo zdravotnictví, aby zveřejnilo data, která potvrzují, že konkrétně hospody a restaurace (ne kluby a noční bary) představují zvýšené epidemiologické riziko. „Doposud žádná takováto data prezentována nebyla, a tudíž nevíme, na jakém základě navrhuje ministerstvo nové opatření,“ uvádí AMSP.

PSALI JSME:
Čeká tuzemskou gastronomii vlna krachů? Vláda na hospody a restaurace zapomněla, tvrdí asociace

Zavřít reklamu ×
  1. Blíží se opúět čas tajných náleven a velkolepých domácích achatových večírků. Lidi si našli k chlastu cestu za prohibice a najdou si ho i teď. A dlouhodobě se nesetkávat je proti lidské přirozenosti.

  2. Hospody jsou zlo,které bych nechal okamžitě zrušit.Produkují jen lidi,kteří nepracují,pod vlivem alkoholu dělají bordel a nakonec jsou odměněni invalidním důchodem na tvrdé játra.V naší malé vesnici cca 1100 obyvatel je asi 5 chlapů kolem věku 40 let v plném invalidním kvůli prochlastání.Lituji jejich rodiče,kteří jsou už starší a potřebují pomoci kolem domu a zahrady a tito konůpci jen sedí v hospodě a domů jsou jen na oběd.

  3. No a ? pivo nepoživatelné,krkavé,bez chuti a zápachu! Jídlo,předražené blafy,které bych nedal ani praseti ! Žádná škoda !

Napsat komentář: ov42 Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Podnikání

Podpora rozvoje elektromobility pro podnikatele

Skupina ČEZ, která provozuje nejrozšířenější síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily a zajišťuje mj. kompletní servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů podepsala, spolu se společností ČSOB …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB