Instagram: Z aplikace o whisky jednou z nejprogresivnějších sítí

Po deseti letech od svého vzniku patří Instagram mezi nejpopulárnější sociální sítě dneška. Počet jeho tuzemských uživatelů dosáhl zhruba 2,9 milionu uživatelů. Stejně jako ve zbytku světa, i v Česku tvoří největší uživatelskou základnu (60 %) lidé ve věku mezi 18 34 lety, dominují hlavně ženy. Vyplývá to mimo jiné z údajů agentury AMI Digital Index, která sleduje novinky a trendy v používání sociálních sítí.
Po deseti letech od svého vzniku patří Instagram mezi nejpopulárnější sociální sítě dneška. Ilustrační foto: Pixabay.com

Instagram vychází z aplikace Burbn, kterou vytvořil Kevin Systrom v roce 2009. Uživatelé zde mohli sdílet fotky zaměřené na whisky a burbon. Dne 6. října 2010 byl oficiálně spuštěn Instagram a jen za první den se mu povedlo nabrat 25 000 uživatelů. Koncem prvního týdne měl přes 100 000 stažení a v polovině prosince se počet uživatelů dostal na první milion. Dnes má miliardu aktivních uživatelů po celém světě.

Jako první projevil zájem o koupi Instagramu v roce 2011 Twitter. Neúspěšně. V dubnu o rok později začal Instagram fungovat na Androidu a jen během prvního dne si jej stáhl přes milion lidí. V té době už měl více než 27 milionů uživatelů jen na platformě Apple. Tentýž měsíc zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg nabídl Kevinu Systromovi miliardu dolarů s tím, že by se Instagram stal součástí Facebooku, ale zůstal by spravovaný nezávisle. Systrom souhlasil.

PSALI JSME:
Mladí Češi jsou na sociálních sítích nejvíce v celé EU

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Technologie

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.