
Jaroslav Klein působí v potravinářském sektoru více než 20 let. Po studiích na Fakultě chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě a doktorandském programu získal stipendium Marie-Curie a věnoval se výzkumu v oblasti sýrařství v Portugalsku.
Ve své profesní dráze působil v řídících pozicích mimo jiné v pivovarnictví (Pivovar Šariš) a vinařství, kde vedl největší vinařskou společnost na Slovensku. Nyní se připojil k týmu A.W., aby vedl výrobu tradičního českého výrobku Olomoucké tvarůžky.
„Společnost A.W. má ambici rozšířit výrobu a budovat moderní závod, což považuji za velkou výzvu a příležitost. Těším se, že budu moci přispět k dalšímu rozvoji této tradiční české značky. Klíčem je aktivní zapojení celého týmu a neustálé zlepšování,“ říká Jaroslav Klein.
Klíčovou roli bude hrát i udržitelný rozvoj výroby s důrazem na snižování spotřeby energií a minimalizaci odpadu. „Vidíme velké možnosti propojení tradiční výroby tvarůžků se zavedením nových technologií a postupů, které mohou přispět ke zvýšení flexibility výroby, zlepšení její udržitelnosti nebo optimalizaci výrobních nákladů bez kompromisu s kvalitou samotného produktu,“ doplňuje.
Pane Jaroslave, tvarůžky změnili objem tak hodně, že i když je mám rád, koupím si někdy raději jinou obdobnou pochutinu.
Snižte prosím kvantitu a navraťte výrobu dle původních receptur. To bude nejrozumnější.