Pivovar Bernard se omlouvá. Z prodeje stáhl jednu šarži piva

Rodinný pivovar Bernard stáhl z prodeje jednu šarži své lahvové kvasnicové jedenáctky. Zareagoval tak na test Televize Seznam, který poukázal na přítomnost mykotoxinů v pivu. Redakci FAEI.cz o tom informoval tiskový mluvčí pivovaru Radek Tulis s tím, že firma se omlouvá jak zákazníkům, tak obchodním partnerům.
Číslo šarže, kterou pivovar stáhl z prodeje, je uvedeno na zadní etiketě lahve. Reprofoto: pivnici.cz

Pivovar podle něj nechal prověřit v nezávislých laboratořích jak vzorky dotčené šarže, tak další druhy svých piv stáčených ve stejném období.

„Výsledky testů by měly být k dispozici do dvou týdnů, podle nich zvolíme další postup k maximální možné eliminaci podobných rizik,“ říká mluvčí.

Přítomnost mykotoxinů v naměřeném množství nepředstavuje v přiměřené míře konzumace piva negativní vliv na zdraví konzumentů, nicméně jde hodnoty, které jsou pro vysoké standardy piva Bernard nepřijatelné, jak vysvětlil Radek Tulis.

„Piva Bernard dlouhodobě vykazují vynikající výsledky v mnoha ohledech. Stejný test naše pivo před třemi lety vyhrálo, proto je pro nás výsledek aktuálního testu nepříjemným překvapením. Jsme přesvědčeni, že jde o ojedinělý výkyv ve stabilně kvalitní produkci pivovaru,“ uvedl včera spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard, s tím, že množství piva staženého z prodeje představuje 0,037 % ročního výstavu.

V případě, že někdo ze zákazníků bude chtít pivo vyměnit, může kontaktovat pivovar na e-mailové adrese [email protected]. Číslo šarže, kterou pivovar stáhl z prodeje, je uvedeno na zadní etiketě lahve: 6.10.20-HH:MM-L:T14.

PSALI JSME:
Sklo, plast, plechovka, nebo sud. Který obal je pro pivo nejlepší?

Zavřít reklamu ×
  1. Neměli jste ale na to zvýšení množství mykotoxinu přijít sami, vlastní kontrolní činností?

  2. Hezky to vyřešil.. Omluvil se, pivo stáhl z prodeje, každý může do pivovaru napsat a pivo vrátit.. Každý dělá chyby, pan Bernard se alespoň netváří, že ne..

  3. Hezky to vyřešil, špatnou šarži stáhl z prodeje, každý může do pivovaru napsal a pivo vrátit.. Každý dělá chyby, pan Bernard se alespoň netváří, že on ne..

  4. Frajeři a klobouk dolů. Ukázkový přístup k zákazníkům! Já jako pivař znám velice dobře pivo Bernard a zodpovědně tady prohlašuji, že je to vůbec nejlepší pivo na našem trhu z velkých pivovarů. O minipivovarech tady není prostor psát. Předražená jedenáctka z Plzně Bernardovi nesahá ani po kotníky. Škoda, že tady není prostor napsat, co je to vlastně za pivo z té Plzně.

    • Nechápu,jak jim to laboratorní testy neukáží při výstupu šarže. Naženou lidem do těla sajrajt a holt omluva to spraví je to k smíchu.

      • Tady je jasné pochybení buď záměrné nebo ne.Přišlo se na to,tak to stahují..Teď už je jen může trápit jen ta negativní reklama,ale dobře jim tak.

  5. Podobné kauza byla před nějakou dobou s pivovarem Svijany a ten zatloukal a reagoval vyhrožováním. To jen tak pro porovnání. Za mě palec nahoru.

  6. Bernard patří k nejlepším pivům na trhu. Kdo to zná,tak ví o co jde.Ostatním je zbytečné to vysvětlovat.

Napsat komentář: Pete Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Spotřebitel

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Jaká je budoucnost výškových dřevostaveb v Česku?

Analýza
V České republice stále platí zastaralá norma omezující výšku dřevostaveb na devět, respektive dvanáct metrů. Legislativa by se však měla brzy změnit. S ohledem na nespornou ekonomickou výnosnost projektů chtějí developeři stavět minimálně osmipatrové stavby (22,5 m), s výhledem do budoucna až osmdesátimetrové projekty, a to tzv. inženýrským způsobem.