Unikátní kuchařská soutěž vynesla Čechům bronz

Již sedmý ročník mezinárodní kuchařské soutěže Aramark International Chefs’ Cup se letos konal v Santiagu de Chile. A Čechům, jejichž tým vedl Tomáš Frištenský, přinesl třetí místo, a tedy bronzové medaile. Organizátorem prestižní soutěže, která v minulých letech proběhla v Praze, v Londýně či v Barceloně, je mezinárodní společnost Aramark, jež zajišťuje firemní stravování pro velké společnosti po celém světě.
Již sedmý ročník mezinárodní kuchařské soutěže Aramark International Chefs’ Cup se letos konal v Santiagu de Chile. Ilustrační foto: Aramark

V letošním ročníku, jehož se zúčastnily kuchařské týmy ze 14 zemí, zvítězili kuchaři z Velké Británie vedení šéfkuchařem Johnem Cudmorem, na druhém místě se umístil domácí tým pod vedením Oscara Huerta.

„Trochu mě mrzí, že jsme neskončili úplně první, ale samozřejmě i bronz je obrovský úspěch. Děkuju všem, kteří nám pomáhali a fandili. Bylo to hektické, ale moc se mi líbila ta celková atmosféra, obrovská soutěživost všech týmů, a zároveň perfektní duch fair play. Když jsme dovařili a všechno zdárně vydali, to byl asi nejlepší pocit. Skončili jsme přesně minutu před limitem,“ popisuje svou účast Tomáš Frištenský, Culinary Chef společnosti Aramark.

A jaké menu do soutěže v Santiagu Tomáš Frištenský a jeho pomocník šéfkuchař restaurace Culinia Golf Lukáš Sedláček připravili? Jako předkrm podávali rybí rolku z chilského mořského vlka s krabím masem v marinované cuketě, avokádovým pyré, dušenými rajčátky s ančovičkami a smaženou quinou.

Hlavní chodem byl jehněčí hřbet, který doprovázely pečené bramborové placky, restované houby, pyré z česneku, pyré ze špenátu, křupavé brambory a Bearnaise omáčka. Jako dezert čeští talentovaní šéfkuchaři, které na soutěž připravoval slavný šéfkuchař Radek David, připravili cremoso z tmavé čokolády a vanilky, doprovázené salsou z manga a mučenky. K tomu servírovali parfait z manga a limetky, čokoládový crumble a mangový gel.

„Těší mě, že jsme znovu skončili ve vítězné trojici a velké díky celému týmu. Je to potvrzení naší dlouholeté snahy přitahovat k firemní gastronomii výjimečné talenty a přinášet perfektní kvalitu jídla našim zákazníkům každý den,“ dodává k cennému úspěchu českého týmu generální ředitel Aramarku Vladimír Staněk.

O vítězi soutěže Aramark International Chefs’ Cup rozhodovala mezinárodní porota sestavená ze známých kuchařů a kulinárních odborníků, v níž nechyběl vítěz minulého ročníku, který se konal v České republice, chef Henning Hartwig.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Výčep pod komínem v pivovaru Staropramen je zpět

Po zimní přestávce se pro širokou veřejnost znovu otevírají brány pivovaru Staropramen. V rámci letošního prvního Výčepu pod komínem, který se uskuteční ve čtvrtek 8. června od 17:30 hodin, pokřtíme novinku v portfoliu.

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB