
Pivovar podle něj nechal prověřit v nezávislých laboratořích jak vzorky dotčené šarže, tak další druhy svých piv stáčených ve stejném období.
„Výsledky testů by měly být k dispozici do dvou týdnů, podle nich zvolíme další postup k maximální možné eliminaci podobných rizik,“ říká mluvčí.
Přítomnost mykotoxinů v naměřeném množství nepředstavuje v přiměřené míře konzumace piva negativní vliv na zdraví konzumentů, nicméně jde hodnoty, které jsou pro vysoké standardy piva Bernard nepřijatelné, jak vysvětlil Radek Tulis.
„Piva Bernard dlouhodobě vykazují vynikající výsledky v mnoha ohledech. Stejný test naše pivo před třemi lety vyhrálo, proto je pro nás výsledek aktuálního testu nepříjemným překvapením. Jsme přesvědčeni, že jde o ojedinělý výkyv ve stabilně kvalitní produkci pivovaru,“ uvedl včera spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard, s tím, že množství piva staženého z prodeje představuje 0,037 % ročního výstavu.
V případě, že někdo ze zákazníků bude chtít pivo vyměnit, může kontaktovat pivovar na e-mailové adrese svolavacka@bernard.cz. Číslo šarže, kterou pivovar stáhl z prodeje, je uvedeno na zadní etiketě lahve: 6.10.20-HH:MM-L:T14.