Chytrá třídicí linka zpracuje tiskoviny pro jeden okres za čtvrt hodiny

Největší český distributor tisku, První novinová společnost (PNS), zavedl během léta do pilotního provozu první část nové chytré třídicí linky. Její činnost kontroluje speciální na míru vytvořený software, který umožňuje řídit linku on-line a flexibilně upravovat její chod podle aktuální potřeby.
Nová chytrá třídicí linka zpracuje tiskoviny pro jeden okres za čtvrt hodiny. Foto: Archív

Linka je tak díky tomu jediná svého druhu v České republice. Během jedné hodiny dokáže v této fázi roztřídit až 30 tisíc obálek nebo 12 tisíc časopisů. Tiskoviny pro jeden okres tak zpracuje v průměru během patnácti minut. V případě adresných zásilek linka nahrazuje ruční práci zaměstnanců. Firma předpokládá návratnost investice během několika let.

Nová technologie PNS v podobě chytré třídicí linky pomůže výrazně navýšit kapacity společnosti v oblasti třídění tiskovin či obálek s adresnými zásilkami. Poradí si nejen s tříděním většiny jejich běžných formátů, ale dokáže také materiál v různých programech počítat a evidovat.

Třídicí linka se díky softwarové technologii obejde bez složitého nastavování, jako tomu bývá u starších typů linek. Vyžaduje proto obsluhu jen tří až pěti pracovníků v závislosti na objemu tříděného materiálu. Stroj v hodnotě několika desítek milionů korun doplňuje stávající systémy PNS pro třídění remitendy, v případě adresných zásilek potom nahrazuje náročnou manuální práci.

PSALI JSME:
Česká pošta nezachytila trendy internetu. Měla by rušit pobočky, ne listonoše

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Technologie

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.