Oslavte letošní Masopust jalovým večírkem přesně podle vašich představ!

Rok se s rokem sešel a nás opět čekají masopustní oslavy. Přestože v dnešní době známe masopustní veselí především jako období hodování, zábavy a průvodů masek, v historii byly oblíbené i tzv. „jalové hody“, kdy se pořádaly vlastní večírky podle svého gusta. Pokud chcete oslavit letošní masopustní hodování tradičně, ale zároveň trošku jinak, oživte svůj program a uspořádejte si s přáteli jalový večírek, na kterém si užijete spoustu zábavy i tradičního jídla.
Masopustní veselí se neobejde bez dobrého jídla a pití. Foto: www.bartidashop.cz

Masopustní veselí se neobejde bez dobrého jídla a pití. Zapomeňte proto na zbytečné diety a ponechte stranou i principy zdravé výživy a užijte si opravdové masopustní hodování jako naši předkové. Podle staré pověry se totiž musí všichni na tučný čtvrtek neboli „tučňák“ najíst co nejvíce, aby byli celý rok v plné síle a těšili se dobrému zdraví.

Foto: www.bartidashop.cz

Během tučňáku se konzumují především oblíbené zabijačkové lahůdky: Ovar, jelítka, jitrnice, tlačenka, zabijačková polévka, chléb se škvarkovou pomazánkou a teplými škvarky, zabijačkový guláš a také hodně masa. Masopustní neděle se tradičně nese v duchu vesnického veselí, bujaré zábavy, tancování a hodování.

Foto: www.bartidashop.cz

Kromě masa a masných výrobků se v neděli jedí také oblíbené koblihy, smažené boží milosti a různé sladké koláče. A protože k dobrému a tučnému jídlu neodmyslitelně patří pivo a panák něčeho ostřejšího k tomu, přinášíme vám tipy na skvělé české destiláty, které odlehnou vašemu žaludku a současně vás příjemně zahřejí.

Bartida pálenky

Foto: www.bartidashop.cz

Masopust ani žádná česká veselice se neobejde bez kvalitních českých pálenek od Bartidy. Ochutnejte Hruškovici vyrobenou z jihoamerických hrušek odrůdy Williams, voňavou Meruňkovici vypálenou z českých velkopopovických meruněk nebo Slivovici, která byla vyrobena z toho nejkvalitnějšího švestkového kvasu, za ochutnávku stojí i lahodná jablkovice Calvados.

Pražská vodka

Foto: www.prazska.cz

Ta naše! Pražská vodka je oblíbená česká obilná vodka, která se vyrábí dle tradičních postupů za použití velejemného obilného lihu. Pražská vodka vyniká svou dokonalou čistotou, měkkostí a jemnou chutí, kterou si vychutnáte jak formou panáků, tak v míchaných drincích.

Tip – Horký Bavorák

Foto: www.bartidashop.cz

Připravte si během masopustu po generace milovaný „Bavorák“ v nové formě teplého nápoje. Všem známá chuť populárního „Bavoráku“ je v horké verzi obohacena o nové ovocné tóny. V nerezové nádobě smíchejte a ideálně zahřejte na 70 °C 4 cl Fernet Stock Original či Citrus a 12 cl vašeho oblíbeného tonicu. Na závěr ozdobte plátkem citronu.

 

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Klíčem úspěchu digitální transformace jsou lidé

Digitální transformace a automatizace se dnes skloňují prakticky ve všech segmentech ekonomiky. Poměrně daleko jsou v tomto směru banky či pojišťovny, ale osmělují se i výrobní firmy, telco nebo utility.

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB