2. ročník Studuj gastro zná své vítěze!

Na podzim roku 2021 vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) ve spolupráci s Českým gastronomickým institutem již 2. ročník programu Studuj gastro. Je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie.
Ilustrační foto: AMSP ČR

Dlouhodobým cílem programu je pozvednutí reputace gastronomických oborů, motivace k jejich studiu a podpora vzdělávání a profesionalizace v gastronomii. Soutěžní období probíhalo od 10. ledna do 28. února 2022. Během této doby bylo zveřejněno značné množství kreativních výstupů, rozhovorů s úspěšnými studenty i gastro influencery a natočených videí na propagaci studia gastronomie.

Aktivita škol v tomto ročníku bezesporu překonala zapojení v předešlém ročníku, výběr top 10 z celkových 22 zapojených středních škol tak nebyla zdaleka lehká záležitost. Při výběru byla zejména zohledněna obsahová stránka přidávaných příspěvků a jejich relevantnost k podpoře gastronomie. Mezi top 10 se nakonec umístily následující školy, které získaly přístupu na čtyři on-line webináře pro své studenty (Kristína Nemčková, Donald Gyurkovits a další):

· Hotelová škola Poděbrady
· ISŠ Slavkov u Brna
· OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
· SOŠ a SOU Horky nad Jizerou
· SOŠ a SOU Roudnice nad Labem
· SOŠ a SOU Sušice
· SOU gastronomie U Krbu
· Soukromá hotelová škola Bukaschool
· SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice
· Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice

Následně v průběhu dubna 2022 porota složená ze zástupců AMSP ČR, Kulinářského umění, InterGast, Edenred a dalších hlasovala o nejlepších třech školách zapojených do tohoto ročníku. Finální pořadí bylo následně odtajněno na slavnostním vyhlášení a předávání cen 23. května 2022 v restauraci Červený Jelen.

Konečné umístění:
1. místo: OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava – https://www.ozs-ji.cz/
2. místo: SOŠ a SOU Roudnice nad Labem – https://www.sosasource.cz/
3. místo: SOU gastronomie U Krbu – https://www.souukrbu.cz/

„Lidé jsou nejzásadnější součástí gastronomické služby a zejména v období po covidu je zásadní, abychom ukázali krásu gastronomického oboru a také to, že je to obor s velkou mírou potřebné profesionality a perspektivy. A tím pomohli motivaci mladých lidí, aby se rozhodli gastronomii studovat a následně v praxi rozvíjet. Tato spolupráce s pedagogy a školami se ukázala jako velmi atraktivní a vzbudila velký zájem. Proto věřím, že program přispěje k růstu reputace oboru gastronomie jako takového a pomůže v jeho rozvoji do budoucna, který nutně potřebuje,“ uvádí Luboš Kastner, člen představenstva AMSP ČR a garant projektu Moje restaurace.

„Je málo věcí, které gastronomie potřebuje více než nové talenty. Jsme hrdí, že projekt Studuj gastro oslovuje stále více škol, jejich učitelů a hlavně studentů. Budování prestiže krásného oboru gastronomie je zásadní a tento projekt je toho velkým nástrojem. Děkujeme všem, kteří se projektů zúčastnili, a věříme, že budoucí angažmá v gastronomii předčí nejen studentská očekávání,“ řekl Adam Eliáš, výkonný ředitel Českého Gastronomického Institutu.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Mall Group nově povede Jakub Střeštík

Do čela Mallu se posouvá zkušený manažer Jakub Střeštík. Pozice Managing Director se ujímá ze své role Chief Commercial Officer, kterou zastává poslední dva roky. Dosavadní CEO Mall Group Jan Hanuš se rozhodl ve své …

Nejčtenější

Nechcete už pracovat? Začněte počítat…

Už se vám nechce pracovat, protože jste se podle vašeho mínění už napracovali dost? Pak je ta správná chvíle spočítat si, zda máte nárok na starobní důchod, případně předdůchod či předčasný důchod. Pokud ještě ne, …
Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O dovolenou aspoň pět týdnů ročně žádá stále více zaměstnanců

Analýza
I když nejpopulárnějšími zaměstnaneckými benefity zůstávají finanční bonusy či prémie, stále větší oblibu si mezi Čechy získává dovolená pět týdnů i více. Napříč obory ji chce již více než 90 procent pracovníků. Vyplývá to z nového průzkumu personální agentury Grafton Recruitment, který má redakce FAEI.cz k dispozici.