Kuchařský titul BernardChef získal student z Olomouce

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále nové kuchařské soutěže BernardChef. Jako první tento titul získal Matěj Přikryl ze Střední odborné školy obchodu a služeb Olomouc. O vítězi rozhodovala porota v čele s nestorem české gastronomie Jaroslavem Sapíkem.
Vítěz titulu BernardChef Matěj Přikryl a Stanislav Bernard, spolumajitel Rodinného pivovaru Bernard. Foto: Bernard

 Ve finále poměřilo svoje dovednosti šest reprezentantů škol z Brna, Olomouce a Žiliny, tři účastníci byli z Vysočiny, do nejužšího výběru se probojovali z celkem čtyř desítek přihlášených účastníků. V posledním kole měli mladí kuchaři v časovém limitu dvou hodin za úkol připravit předkrm nebo polévku a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých budou vařit.

Soutěž jako podpora gastronomie

Vyhlášením soutěže chce Rodinný pivovar Bernard podpořit obor, který za dobu protiepidemických opatření utrpěl velký odliv personálu do jiných profesí. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

„Viděli jsme, že všichni vzali soutěž zodpovědně, opravdu se snažili, šli do toho srdcem. Takový přístup je základním předpokladem pro to, aby byli ve svém řemesle úspěšní,“ ocenil účastníky Stanislav Bernard.

Hodnotné ceny a nabídka práce

Každý z šestice finalistů si vysoutěžil sadu špičkových kuchyňských nožů značky Dick, dále možnost povečeřet se spolumajiteli pivovaru Stanislavem Bernardem a Josefem Vávrou, vítěz může získat nabídku prestižní práce v kuchyni stylové Pivnice Na Štokách, která je součástí Návštěvnického centra Bernard.

V čele poroty Jaroslav Sapík

Předsedou poroty byl známý šéfkuchař Jaroslav Sapík, jeho zástupcem Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách. V porotě zasedla také rozhlasová a televizní moderátorka Lucie Výborná, starostka Humpolce Alena Štěrbová, spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků českých a slovenských středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Kolo stojí desetitisíce. Tak proč ho nemáte pojištěné?

Poradna
První jarní paprsky každoročně vylákají ven i ty, kdo se za sportovce zrovna nepovažují. Ať už na kole trháte rekordy, nebo jste spíše kochací typy, měli byste si být vědomi, že kolo není spojeno jen s příjemnými zážitky, ale také celou řadou rizik. Na většinu z nich myslí pojištění.