Oběd je za 115 korun. Platíme o 13 korun více než před dvěma lety

Češi letos na začátku roku na obědech oproti minulým letům nijak nešetřili. V průměru nyní za jídlo v pracovním týdnu zaplatíme 115 korun. To je o skoro sedm korun více než loni a o třináct korun vyšší částka než před dvěma lety. Vyplývá to z Ticket Restaurant® Card Indexu.

Ten je sestavený z plateb více než 110 tisíc tuzemských zaměstnanců, kteří k úhradě obědů v restauracích používají platební stravenkovou kartu Ticket Restaurant® od společnosti Edenred. Statistiku každý měsíc tvoří téměř 1,2 milionu transakcí v restauracích všech tuzemských regionů.

Útraty přitom neženou směrem vzhůru jen ceny jídel v restauracích. Ty byly určující v loňském roce, kdy restaurace zdražovaly v reakci na sérii legislativních opatření (EET, kontrolní hlášení k DPH, částečně zákaz kouření). „Nyní hraje nejdůležitější roli rostoucí kupní síla lidí a ochota si připlatit za kvalitu. Stále častěji v restauracích jíme kvalitnější jídla z lepších surovin, dopřáváme si dražší nápoje nebo volíme k jídlu dva chody. V reakci na růst mezd a životní úrovně si zkrátka i u oběda chceme dopřát to nejlepší. Naše chování se tak výrazně mění, už nejsme zdaleka ten národ, který je zvyklý na jídle co nejvíce ušetřit,“ říká Jiří Brych, manažer Ticket Restaurant® Card.

Jeho slova potvrzují i statistická data – zatímco meziroční míra inflace činí 2,6 procenta, útraty v restauracích se za stejnou dobu zvýšily o 6,2 procentního bodu (červen 2018 versus 2017). „Útraty za obědy po předchozím útlumu výrazně rostou od závěru loňského roku, největší dynamiku jsme pak zaznamenali v prvním letošním čtvrtletí. Poměrně rychlý růst pokračuje i nyní, byť s ohledem na vliv zlevnění sezónních surovin k přípravě jídel došlo v červnu k mírnému zpomalení,“ doplňuje Brych. Nicméně očekává další růst útrat opět na podzim.

„S ohledem na současnou inflaci, obecný růst mezd, deklarovaný zájem zvyšovat příspěvek na stravné i ochotu k utrácení čekáme, že útraty nadále porostou,“ konstatuje Jiří Brych.

Průměrná útrata se nyní již výrazně blíží hodnotě „ideální“ stravenky. Ta má od ledna letošního roku hodnotu 118 korun, kterou stanovila nová vyhláška o sazbě stravného. Podle Jiřího Brycha sice stále v tuzemsku převládají firmy, které platí zaměstnancům stravenku do hodnoty 100 korun, ale na druhé straně rychle přibývá těch, které v rámci politiky firemních benefitů zvyšují hodnotu stravenek, někdy až k maximální daňově uznatelné výši. „Výrazný růst nominálních hodnot sledujeme nyní zejména u velkých firem se stovkami či tisícovkami zaměstnanců, tam nominální hodnota stravenek za poslední rok vzrostla v průměru o plných 12 procent. Zaměstnavatelé touto formou dávají zaměstnancům na vědomí, že si váží jejich práce a pečují o jejich zdraví a pracovní pohodu,“ uvádí Jiří Brych.

To potvrzují i zaměstnavatelé. „Máme zájem na plném zdraví zaměstnanců, proto jsme se rozhodli poskytnout benefit v podobě ideální výše hodnoty stravenky, tedy 118 Kč,“ říká například Dana Maxová ze společnosti Dr. Müller Pharma.

„Z průzkumu mezi našimi kolegy jsme zjistili, že používají stravenky výhradně pro zajištění obědového stravování. Abychom poskytli dostatečné finanční zázemí pro výběr kvalitního jídla v blízkém okolí naší kanceláře (čerstvé suroviny, jeho zdravá skladba a vyvážená nutriční hodnota), přistoupili jsme k výběru nejvýhodnější hodnoty 118 Kč,“ doplňuje Hana Brůhová ze společnosti Pirelli Tyre.

Společnost Edenred sleduje reálné útraty zaměstnanců za obědy formou Ticket Restaurant® Card Indexu od prosince 2016 a zveřejňuje výsledky na svých webových stránkách www.edenred.cz.

Sdílet:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Další z rubriky Tiskové zprávy

Jan Richtárik se stal majoritním vlastníkem CNC TVAR

Jan Richtárik, spoluzakladatel jedné z nejvýznamnějších evropských společností zabývajících se komplexním CNC velkoobráběním, CNC TVAR s.r.o. ze Stráže nad Nisou, se stal skrze mateřskou společnost jejím majoritním …

Cizinci staví bez oprávnění, úřady to neřeší

Na jednu stranu by se bez nich české stavebnictví neobešlo, na druhou za nimi zůstávají nekvalitní finální konstrukce, které se nezřídka musí složitě opravovat i v objektech, které už byly předány do užívání: Tak …

Nejčtenější

Nechcete už pracovat? Začněte počítat…

Už se vám nechce pracovat, protože jste se podle vašeho mínění už napracovali dost? Pak je ta správná chvíle spočítat si, zda máte nárok na starobní důchod, případně předdůchod či předčasný důchod. Pokud ještě ne, …

Do důchodu v 65 letech. Nebo bude všechno jinak?

Čím jsme starší, tím více vyhlížíme magickou hranici 65 let, kdy budeme moci začít čerpat starobní důchod. Finanční prostředky, které jsme každý měsíc či jednou za rok platili státu, se nám konečně začnou vracet a …
Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Devět z deseti rodičů dává dětem kapesné. Nejčastěji kolem pěti stovek měsíčně

Průzkum
Typické české dítě jako kapesné od svých rodičů dostává kolem 500 Kč měsíčně, rodiče mu je vyplácí pravidelně každý měsíc a nejčastěji v hotovosti. Vyplývá to z marketingového výzkumu, který si na téma rodinné finance u výzkumné agentury Kantar zadala Equa bank. Oceňujeme, že banka šetření neprezentuje jako „reprezentativní průzkum“, což při pěti stech respondentů činí řada jiných firem.

Partneři Portálu

NOOL
Rolovat nahoru