Personální novinky ve Svazu pekařů a cukrářů v ČR

Svaz pekařů a cukrářů v České republice má nového výkonného ředitele a předsedu představenstva. Do funkce výkonného ředitele byl jmenován Ing. Bohumil Hlavatý, který nahradil Ing. Jaromíra Dřízala. Na pozici předsedy představenstva byl zvolen Petr Křivka. Ten vystřídal Jiřího Balabána.
Svaz pekařů a cukrářů v České republice má nového výkonného ředitele, kterým se stal Bohumil Hlavatý. Foto: Svaz pekařů a cukrářů v České republice

V lednu letošního roku nastoupil na pozici výkonného ředitele Svazu pekařů a cukrářů v České republice Ing. Bohumil Hlavatý, který tento post převzal po Ing. Jaromíru Dřízalovi, odcházejícím po 13 letech do důchodu.

Bohumil Hlavatý působil 15 let jako výkonný ředitel České a slovenské asociace pro speciální potraviny. V minulosti zastával manažerské pozice ve firmách působících v oblasti výroby a prodeje doplňků stravy.

„Mým hlavním cílem je budovat povědomí o pekárenském a cukrárenském oboru, a to jak u odborné, tak široké veřejnosti, a aktuálně se zaměřit na pomoc s nelehkou situací našich členů, která je způsobena dramatickým nárůstem cen vstupních surovin a energií. Ty se nutně promítnou do výsledné ceny produktů,“ říká Ing. Bohumil Hlavatý.

Na valné hromadě Svazu pekařů a cukrářů v České republice byl 26. ledna zvolen do funkce předsedy představenstva Petr Křivka, který nahradil Jiřího Balabána. Ten tuto pozici zastával od roku 2018, letos se rozhodl již nekandidovat. Petr Křivka je majitelem pekárny ve Velkých Pavlovicích. Jako člen představenstva Svazu pekařů a cukrářů v České republice působí již 4 roky.

„Mojí hlavní motivací pro práci ve Svazu pekařů a cukrářů je celoživotní vztah k poctivému pekařskému řemeslu. Když jsem chtěl vidět své rodiče, musel jsem zajít do pekárny. Již několikátou generaci se v naší rodině řemeslo dědí, proto mám pocit, že musím svému řemeslu něco vrátit, pomoci mu, aby si ho lidé více vážili. Pokusit se získat nové pekaře do oboru. Jednáním a komunikací dosáhnout i třeba takové maličkosti, aby nebyl rohlík brán jen jako „sledovaná položka“, komodita, která musí být levná. Pekařina je obor, bez kterého by se nám všem špatně žilo. Ani v Bibli se o žádné jiné potravině nemluví tak často jako o chlebu, a proto si chleba a lidí, kteří jej vyrábějí, velmi vážím,“ říká Petr Křivka.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Vyplatí se kreditní karta a jaké jsou její výhody?

Peníze potřebuje k životu asi každý, o tom není žádných pochyb. Navíc v době, kdy dochází k neustálému zdražování produktů a služeb. Pokud nevystačíte se svým příjmem, popřípadě vás jednou za čas překvapí nečekané …

Nejčtenější

Nechcete už pracovat? Začněte počítat…

Už se vám nechce pracovat, protože jste se podle vašeho mínění už napracovali dost? Pak je ta správná chvíle spočítat si, zda máte nárok na starobní důchod, případně předdůchod či předčasný důchod. Pokud ještě ne, …
Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB