Personální novinky ve Svazu pekařů a cukrářů v ČR

Svaz pekařů a cukrářů v České republice má nového výkonného ředitele a předsedu představenstva. Do funkce výkonného ředitele byl jmenován Ing. Bohumil Hlavatý, který nahradil Ing. Jaromíra Dřízala. Na pozici předsedy představenstva byl zvolen Petr Křivka. Ten vystřídal Jiřího Balabána.
Svaz pekařů a cukrářů v České republice má nového výkonného ředitele, kterým se stal Bohumil Hlavatý. Foto: Svaz pekařů a cukrářů v České republice

V lednu letošního roku nastoupil na pozici výkonného ředitele Svazu pekařů a cukrářů v České republice Ing. Bohumil Hlavatý, který tento post převzal po Ing. Jaromíru Dřízalovi, odcházejícím po 13 letech do důchodu.

Bohumil Hlavatý působil 15 let jako výkonný ředitel České a slovenské asociace pro speciální potraviny. V minulosti zastával manažerské pozice ve firmách působících v oblasti výroby a prodeje doplňků stravy.

„Mým hlavním cílem je budovat povědomí o pekárenském a cukrárenském oboru, a to jak u odborné, tak široké veřejnosti, a aktuálně se zaměřit na pomoc s nelehkou situací našich členů, která je způsobena dramatickým nárůstem cen vstupních surovin a energií. Ty se nutně promítnou do výsledné ceny produktů,“ říká Ing. Bohumil Hlavatý.

Na valné hromadě Svazu pekařů a cukrářů v České republice byl 26. ledna zvolen do funkce předsedy představenstva Petr Křivka, který nahradil Jiřího Balabána. Ten tuto pozici zastával od roku 2018, letos se rozhodl již nekandidovat. Petr Křivka je majitelem pekárny ve Velkých Pavlovicích. Jako člen představenstva Svazu pekařů a cukrářů v České republice působí již 4 roky.

„Mojí hlavní motivací pro práci ve Svazu pekařů a cukrářů je celoživotní vztah k poctivému pekařskému řemeslu. Když jsem chtěl vidět své rodiče, musel jsem zajít do pekárny. Již několikátou generaci se v naší rodině řemeslo dědí, proto mám pocit, že musím svému řemeslu něco vrátit, pomoci mu, aby si ho lidé více vážili. Pokusit se získat nové pekaře do oboru. Jednáním a komunikací dosáhnout i třeba takové maličkosti, aby nebyl rohlík brán jen jako „sledovaná položka“, komodita, která musí být levná. Pekařina je obor, bez kterého by se nám všem špatně žilo. Ani v Bibli se o žádné jiné potravině nemluví tak často jako o chlebu, a proto si chleba a lidí, kteří jej vyrábějí, velmi vážím,“ říká Petr Křivka.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.