V lednu letošního roku nastoupil na pozici výkonného ředitele Svazu pekařů a cukrářů v České republice Ing. Bohumil Hlavatý, který tento post převzal po Ing. Jaromíru Dřízalovi, odcházejícím po 13 letech do důchodu.
Bohumil Hlavatý působil 15 let jako výkonný ředitel České a slovenské asociace pro speciální potraviny. V minulosti zastával manažerské pozice ve firmách působících v oblasti výroby a prodeje doplňků stravy.
„Mým hlavním cílem je budovat povědomí o pekárenském a cukrárenském oboru, a to jak u odborné, tak široké veřejnosti, a aktuálně se zaměřit na pomoc s nelehkou situací našich členů, která je způsobena dramatickým nárůstem cen vstupních surovin a energií. Ty se nutně promítnou do výsledné ceny produktů,“ říká Ing. Bohumil Hlavatý.
Na valné hromadě Svazu pekařů a cukrářů v České republice byl 26. ledna zvolen do funkce předsedy představenstva Petr Křivka, který nahradil Jiřího Balabána. Ten tuto pozici zastával od roku 2018, letos se rozhodl již nekandidovat. Petr Křivka je majitelem pekárny ve Velkých Pavlovicích. Jako člen představenstva Svazu pekařů a cukrářů v České republice působí již 4 roky.
„Mojí hlavní motivací pro práci ve Svazu pekařů a cukrářů je celoživotní vztah k poctivému pekařskému řemeslu. Když jsem chtěl vidět své rodiče, musel jsem zajít do pekárny. Již několikátou generaci se v naší rodině řemeslo dědí, proto mám pocit, že musím svému řemeslu něco vrátit, pomoci mu, aby si ho lidé více vážili. Pokusit se získat nové pekaře do oboru. Jednáním a komunikací dosáhnout i třeba takové maličkosti, aby nebyl rohlík brán jen jako „sledovaná položka“, komodita, která musí být levná. Pekařina je obor, bez kterého by se nám všem špatně žilo. Ani v Bibli se o žádné jiné potravině nemluví tak často jako o chlebu, a proto si chleba a lidí, kteří jej vyrábějí, velmi vážím,“ říká Petr Křivka.