„Přibližně před rokem jsme jako první prodejce prohlásili, že se těchto vajec zbavíme do konce roku 2019. Slib plníme předčasně, protože jsme na to provozně připraveni,“ prohlásil Olin Novák, komerční ředitel online supermarketu.
Vejce z volných chovů jsou kvalitnější a chutnější. Zároveň má jejich produkce ohled na životní prostředí a respekt ke zvířatům. Pro Rohlik.cz jsou tyto hodnoty důležité. Podle spotřebitelského výzkumu společnosti Response Now se 68 % procent zákazníků největšího domácího online supermarketu zajímá o to, v jakých podmínkách jsou zvířata chována.
„Velké řetězce roky lidem tlačí do hlavy, že vejce musí stát co nejméně a prodejci se bojí tabu – kvalita versus cena – prolomit. Od června jdeme do toho naplno. Věříme, že to naši zákazníci ocení,“ uvedl Tomáš Čupr, majitel a zakladatel Rohlik.cz.
Obvykle vejce z podestýlkových chovů stojí o trochu více korun než z klecové produkce. Rohlik.cz se rozhodl právě tyto vejce výrazně zlevnit, aby stály stejně jako z klecových chovů. „Cílem je, aby si zákazníci navykli na tuto nesporně lepší kvalitu,“ doplnil Novák, podle kterého se od poloviny loňského rok zdvojnásobila poptávka po ekologičtějších vejcích.