Hospody a restaurace bojují o každou hodinu

Sektor gastronomie už letos přišel na tržbách minimálně o 30 miliard korun. Podnikatelům v pohostinství vadí, že vláda s nimi předem nekonzultuje zaváděná restriktivní opatření a nehledá kompromisní řešení, které by zajistilo ochranu obyvatel před nekontrolovaným šířením nemoci covid-19 a současně umožnilo podnikatelům v pohostinství přežít toto složité období.
Asociace přišla s návrhem, aby restaurace mohly přijímat poslední objednávku v deset večer a uzavřely se o hodinu později. Ilustrační foto: Depositphotos.com

„Chápeme vážnost současné epidemiologické situace, nicméně musíme apelovat na ministerstvo zdravotnictví, aby s námi začalo neprodleně diskutovat připravovaná opatření a pokusilo se najít kompromisní řešení, které zajistí ochranu obyvatel před nekontrolovaným šířením nemoci covid-19 a současně umožní podnikatelům v pohostinství přežít toto složité období,“ stojí v prohlášení Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), které obdržela redakce portálu FAEI.cz od ředitelky asociace Evy Svobodové.

Asociace včera zareagovala na záměr ministerstva zdravotnictví uzavřít gastronomická zařízení v době mezi desátou hodinou večerní a šestou hodinou ranní, tedy o dvě hodiny dříve, než stanovuje dosavadní opatření.

PSALI JSME:
Praha zlevnila. Většina Čechů se ale stejně nerozšoupne

Podle AMSP to bude pro většinu podniků znamenat ztrátu ve výši až třiceti procent z denních tržeb. „Což je pro restaurace a hospody po šesti měsících ekonomického hladovění už opravdu likvidační,“ stojí v prohlášení.

Asociace přišla s návrhem, aby restaurace mohly přijímat poslední objednávku v deset večer a uzavřely se o hodinu později. Asociace současně požádala ministerstvo zdravotnictví, aby zveřejnilo data, která potvrzují, že konkrétně hospody a restaurace (ne kluby a noční bary) představují zvýšené epidemiologické riziko. „Doposud žádná takováto data prezentována nebyla, a tudíž nevíme, na jakém základě navrhuje ministerstvo nové opatření,“ uvádí AMSP.

PSALI JSME:
Čeká tuzemskou gastronomii vlna krachů? Vláda na hospody a restaurace zapomněla, tvrdí asociace

Zavřít reklamu ×
  1. Blíží se opúět čas tajných náleven a velkolepých domácích achatových večírků. Lidi si našli k chlastu cestu za prohibice a najdou si ho i teď. A dlouhodobě se nesetkávat je proti lidské přirozenosti.

  2. Hospody jsou zlo,které bych nechal okamžitě zrušit.Produkují jen lidi,kteří nepracují,pod vlivem alkoholu dělají bordel a nakonec jsou odměněni invalidním důchodem na tvrdé játra.V naší malé vesnici cca 1100 obyvatel je asi 5 chlapů kolem věku 40 let v plném invalidním kvůli prochlastání.Lituji jejich rodiče,kteří jsou už starší a potřebují pomoci kolem domu a zahrady a tito konůpci jen sedí v hospodě a domů jsou jen na oběd.

  3. No a ? pivo nepoživatelné,krkavé,bez chuti a zápachu! Jídlo,předražené blafy,které bych nedal ani praseti ! Žádná škoda !

Napsat komentář: Michal Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Podnikání

Podpora rozvoje elektromobility pro podnikatele

Skupina ČEZ, která provozuje nejrozšířenější síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily a zajišťuje mj. kompletní servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů podepsala, spolu se společností ČSOB …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Kolo stojí desetitisíce. Tak proč ho nemáte pojištěné?

Poradna
První jarní paprsky každoročně vylákají ven i ty, kdo se za sportovce zrovna nepovažují. Ať už na kole trháte rekordy, nebo jste spíše kochací typy, měli byste si být vědomi, že kolo není spojeno jen s příjemnými zážitky, ale také celou řadou rizik. Na většinu z nich myslí pojištění.